wapen van eygelshoven

 

Algemeen

In het noorden van de gemeente Kerkrade, tegen de grens van de gemeente Landgraaf, ligt het plaatsje Eygelshoven. In een streek die historie ademt en bijzonder rijk is aan natuurschoon: bossen, heuvels, heide en oude Limburgse boerderijen. Op een steenworp afstand strekt zich de grens met Duitsland uit.

Voor veel zaken kunt u veelal direct terecht in Eygelshoven. Dit is te danken aan de rijke geschiedenis dat nog tot 1982 een eigen gemeente was. Bij de overgang naar Kerkrade zijn met de gemeente zodanige afspraken gemaakt, dat Eygelshoven zijn eigen karakter kan blijven behouden.

In Eygelshoven zijn scholen voor basisonderwijs aanwezig en voor de dagelijkse boodschappen diverse winkels. De verbindingen met de omliggende plaatsen zijn goed. Voor het autoverkeer is er een netwerk met goede verbindingen naar Heerlen, Maastricht, Eindhoven, Aken en Luik.
De grote bedrijvigheid, aanwezigheid van twee treinstations en twee buslijnen naar de omringende steden onderstrepen nog eens de belangrijkheid van "Egelse" in de regio.

www.wikipedia.org/wiki/Eygelshoven