Gemeente

stadhuis kerkradeEygelshoven en Kerkrade

Eygelshoven is na de herindeling vanaf 1982 over gegaan in de gemeente Kerkrade en terug te vinden als Kerkrade Noord. Vanuit historisch perspectief zijn de volgende wijken onder Eygelshoven geregistreerd: De Baan, Het Broek, Kom, Kommerveld, Op de Bossen, Waubacherveld, Laethof, Holtskuilen en een deel van Vink en Hopel. Het postcodegebied 6471 is vastgesteld als binnengrens van Eygelshoven.
Zie meer over de straatnamen en zijn geschiedenis op deze site: Wijken en Straten

Facebook/Kerkrade

Wijkpunt Kerkrade-Noord (= Eygelshoven)

wijkplatform kerkrade noordVanuit de gemeente is er voor Kerkrade Noord een wijkplatform die tezamen met belanghebbende partijen er zorg voor dragen dat Eygelshoven optimaal kan functioneren.

Meer informatie hierover kunt u vinden op: www.kerkrade-noord.nl

Burgemeester

Mvr. Petra Dassen-Housen
Markt 1
6461 EC Kerkrade
Tel : 14 045
Email: p.dassen@kerkrade.nl
facebook PetraDassen

Wijkwethouder

Dhr. Tim Weijers
Markt 1
6461 EC Kerkrade
Tel : 14 045
Email: t.weijers@kerkrade.nl
facebook TimWeijers
tim weijers

Wijkmanager

 

Wegwijzer Kerkrade

Jaarlijks geeft de gemeente en complete wegwijzers uit waar letterlijk alles in staat ! U kunt hen hieronder downloaden :

 

DOWNLOAD Wegwijzer

Begrotingsoverzicht

 

Bestemmingsplan

Hieronder treft u de laatste stand van zaken met betrekking tot en bestemmingsplan van Eygelshoven en omgeving. Meer informatie kunt u vinden op : Bestemming Kerkrade-Noord

 

Wonen Limburg

Wonen Limburg gaat samen met bewoners en organisaties in Kerkrade aan de slag om de buurt te vergroenen en gezonder te maken. Een aantal braakliggende stukken grond van de woonstichting wordt door omwonenden onder handen genomen. Ze mogen zelf meedenken en –werken op basis van hun eigen behoeften.
Dat kan een gerieflijk park zijn, maar ook een moestuin of een fruitgaard waar bewoners van de wijk hun eigen groente of fruit kunnen verbouwen. In het project staan leefbaarheid, ontmoeting, gezondheid, duurzaamheid en sociale cohesie centraal. Kortom: Kerkrade als vitale stad.

 

Klik voor MEER INFORMATIE ...